Skip to content

Calliditas Therapeutics bjuder in till websänd presentation av positiva topline-resultat från fas 3-studien NefIgArd

Icke-regulatoriskt

Den 8 november 2020, meddelade Calliditas positiva topline-resultat från del A av den globala fas 3-studien NefIgArd, som studerar effekten av Nefecon® jämfört med placebo hos patienter med IgA-nefropati (IgAN). Calliditas bjuder in till telefonkonferens, med presentation av topline resultat, idag klockan 14:30. Calliditas VD, Renée Aguiar-Lucander och CMO, Richard Philipson är värd för presentationen som kommer att hållas på engelska.

De presentationsbilder som används under presentationen kommer att finnas tillgängliga under telefonkonferensen och kommer därefter även att finnas på www.calliditas.com. För att delta i telefonkonferensen, vänligen använd följande telefonnummer:

Dial-in number SE: +46850558358 UK: +443333009266 US: +18332498404

En länk till Calliditas websändning och presentation kommer att finnas på www.calliditas.com under Finansiella rapporter och presentationer. Sändningen går också att nå via följande länk:

https://financialhearings.com/event/13377

Informationen lämnades för offentliggörande den 9 november 2020, kl. 10:00 CET.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Mikael Widell, Investerrarelationer

Epost: mikael.widell@calliditas.com

Telefon: +46 703 11 99 60

Om Calliditas

Calliditas Therapeutics AB är ett specialistläkemedelsbolag med säte i Stockholm. Bolaget utvecklar högkvalitativa läkemedel i nischindikationer där det finns ett betydande medicinskt behov som inte tillgodosetts och där Calliditas helt eller delvis kan delta i kommersialiseringen. Calliditas fokuserar på att utveckla och kommersialisera produktkandidaten Nefecon, en unik tvåstegsformulering optimerad för att kombinera en fördröjningseffekt med en koncentrerad frisättning av den aktiva substansen budesonid, inom ett avsett målområde. Denna patenterade, lokalt verkande formulering är avsedd för behandling av patienter med den inflammatoriska njursjukdomen IgA-nefropati (IgAN). Calliditas driver en global fas-3 studie inom IgAN och har för avsikt att kommersialisera Nefecon i USA. Bolaget är noterat på Nasdaq Stockholm (kortnamn: CALTX) och The Nasdaq Global Select Market (kortnamn: CALT).